Skip to content
Inici » Càpsula 18. Anomena i desa…

Càpsula 18. Anomena i desa…

Avui dediquem el Dia als Arxius patrimoni.gencat.cat/ca/dia2017 per això, la meua proposta quinzenal és fer una mica d’endreça als teus dispositius. Au va, mandra fora! Ens hi posem?

Els arxius temporals

Ens ha passat a tots. No et preocupis. Segur que als teus dispositius s’han anat acumulant un munt de dades que et prenen part de l’espai d’emmagatzematge ja prou limitat i que no tenen cap utilitat: els arxius de la paperera, la informació recol·lectada pel teu navegador i la resta d’aplicacions que tens instal·lades, el registre del sistema,… Desfer-te de tot això es resultarà senzill amb l’ajuda d’una eina específica de neteja i optimització. Amb Windows, MacOS i Android destaca CCleaner piriform.com/ccleaner Amb IOS, pots fer el mateix amb PhoneClean imobie.com/phoneclean

Els arxius duplicats

Una altra mala pràctica habitual és guardar (o baixar) un fitxer varies vegades. Això comporta un nou desaprofitament d’espai i pot crear conflictes i confusions a l’hora de buscar-los. Aplicacions com Duplicate Files Fixer duplicatefilesfixer.com (Per a Windows, MacOS i Android) et poden ajudar a localitzar i esborrar els fitxers repetits amb més facilitat.

Governant la informació

Ningú ha dit que fos fàcil. Però segur que completant la teua caixa d’eines amb un bon gestor de fitxers, sumat a la combinació de constància, sentit comú i paciència, segur que aconseguiràs mantenir en ordre el contingut dels teus dispositius.

Tornant al principi

I és que això d’arxivar no és res nou: és una ciència que ha anat evolucionant i perfeccionant al llarg dels temps tècniques i suports per garantir la perdurabilitat de la informació. I és que els arxivers en saben un niu, d’això… Aquests dies tens l’oportunitat de conèixer la gran tasca que fan. No la desaprofitis!

Per cert, sabies que molt el que circula per la xarxa d’internet -llibres, llocs webs, pel·lícules, programari,…- també queda arxivat? El projecte archive.org permet consultar el registre i el contingut de més 286 bilions de pàgines al llarg de la evolució de la web.

Bona quinzena! Pots consultar les #càpsulesdetic anteriors, fes-nos comentaris i propostes a capsulesdetic.wordpress.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

16 − sixteen =

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.