Skip to content
Inici » Càpsula 27. Bona cuina!

Càpsula 27. Bona cuina!

A aquestes alçades, ja saps que m’agrada vincular la temàtica de la meua càpsula quinzenal a Nova Tàrrega amb les efemèrides i celebracions del dia de la seua publicació. Així doncs, aprofitant que avui és el Dia Internacional del Xef (worldchefs.org), et proposo un menú de recursos que t’ajudaran a socialitzar el xef que portes dins.

I és que les xarxes són més foodies que mai! Aquest desig irrefrenable de compartir tot allò que cuinem i ens mengem, s’ha magnificat fins a límits impensables fa uns anys. Dius que exagero? L’etiqueta #foodporn agrupa més de 138 milions d’imatges públiques a Instagram! A continuació, et proposo algunes de les plataformes més populars:

En primer lloc, destaca Cookpad (cookpad.com/es web, Android i IOS) amb dos milions i mig de receptes compartides i quinze milions de visitants únics mensuals en la seua versió hispana. També són interessants Recetas de cocina gratis  (app.recipestroupe.com Android i IOS) amb 35.000 receptes, Hatcook (hatcook.com web, Android i IOS) amb més de 7000.

En l’àmbit de les vídeo receptes, sobresurt Canal Cocina (canalcocina.es web, Android, IOS i Google Glass!) que a més d’oferir els continguts propis d’aquest canal temàtic de televisió, compta amb les aportades per la seva nombrosa comunitat d’usuàries. Recentment, ha convocat un concurs blocaire per descobrir nous talents i influencers a la cuina. Chowii (chowii.com web i Android) fa el mateix, a través de vídeos curts.

Amb Cookbooth (cookbooth.com Android i IOS) pots obrir la teua cuina al món, creant compartint les teues receptes, explicant els passos, foto a foto.

SocialFood (socialfood.social) i CoCooking (cocooking.es) pretenen anar més enllà. La primera, busca humanitzar les relacions entre cuineres i convidades generades a la xarxa, a través d’una innovadora proposta d’economia col·laborativa per compartir la passió gastronòmica. La segona, seguint la tendència del coworking -compartir l’espai de treball- facilita l’oferiment de racions del menjar que hem preparat.

A Catalunya, també hi ha força moviment als fogons digitals: per exemple Cuina.cat recull més de 5.000 receptes i Receptes.cat que s’autodefineix com la web amb més receptes de cuina en català del món.

I tu, també compateixes les teues creacions culinàries a la xarxa? fes-me arribar l’enllaç a @apoderanttic o capsulesdetic.wordpress.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

2 × 5 =

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.