Skip to content
Inici » Càpsula 26. Per molts anys, igers!

Càpsula 26. Per molts anys, igers!

El 6 d’octubre de 2010, Kevin Systrom i Krieger Mike anunciaven el llançament d’una nova xarxa social especialitzada en fer i compartir imatges: Instagram (instagram.com Per a Android, IOS i Windows Phone). 7 anys després, és una de les xarxes més massives i populars: ja compta amb més de 500 milions d’usuàries actives diàries (s’estima que un 20% de les que utilitzen d’internet) i més de 40.000 milions de fotografies compartides.

Ampliant la caixa d’eines.

Malgrat que Instagram és principalment mòbil, recentment ha incorporat una versió per ordinadors amb el sistema operatiu Windows 10. Igualment, permet l’accés des del navegador d’internet, encara que de moment no inclou la compartició d’imatges. Per això, si ets de les que els agrada revisar o editar les fotos amb l’ordinador, abans de publicar-les, et recomano que afegeixis el complement User-Agent Switcher (useragentswitcher.org) al navegador i d’aquesta manera podràs simular l’accés a la xarxa des de qualsevol sistema operatiu mòbil.

Un altre element de característic de les xarxes socials i que aquí trobem molt limitat és la Biografia. Si és de les que t’agrada explicar-te, afegint detalls i enllaços o vincular-la amb els altres perfils socials que tens, pots solucionar-ho amb Campsite (campsite.bio).

Com sabràs, les imatges compartides no es poden descarregar. Si necessites guardar una còpia de recolzament al teu ordinador d’alguna de les fotos que s’han compartit, pots fer-ho amb eina web Dinsta (dinsta.com).

Per acabar algunes aplicacions que tot iger hauria de tenir al mòbil: InstaSize editor popular i d’ús intuïtiu que permet fer mosaics de fotos. Unsquared, divideix en múltiples imatges quadrades les fotos panoràmiques. Repost for Instagram per redifondre imatges publicades per altres. InstaQuote per crear una imatge a partir d’una cita. Instaweather per enganxar adhesius d’emojis, d’ubicació geogràfica, del temps que fa,… damunt d’una imatge.

A les nostres contrades, la comunitat instagramer és molt nombrosa i activa. Als perfils @igerstarrega i @somurgell pots trobar les millors fotos del dia compartides pels seus membres.

Com sempre, això només és un tast. Ens agradaria que ens ajudessis a ampliar la llista d’eines disponibles interessants. Pots fer-nos-les arribar a través de l’etiqueta #CàpsulesdeTIC o al bloc capsulesdetic.wordpress.com. Bona quinzena!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

1 + 5 =

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.