Skip to content
Inici » Càpsula 108. Cuidem-nos!

Càpsula 108. Cuidem-nos!

  • by

És un fet que cada vegada passem més temps connectades. Segons l’estudi Digital 2020 i fent la mitjana global, cada persona entre 16 i 64 anys, es passa 6 hores i 54 minuts diaris a connectada a mitjans digitals, mòbils i socials.

Et sembla poc o massa? I tu? Quantes hores al dia estàs connectada? Digues la teua a menti.com/cufq75dw61 o a través del codi QR que acompanya aquesta càpsula!

Durant els mesos que hem passat tancades a casa, hem redescobert com la tecnologia pot millorar i enriquir les nostres vides, permetent-nos col·laborar i mantenir el contacte amb les altres. També s’ha fet més visible la seua part fosca, amb les addiccions, les dependències emocionals als m’agrada, les conductes tòxiques de control, la sobreexposició digital, l’estrès, l’ansietat i l’alteració de l’estat d’ànim.

Per això, és tan important que no descuidis el teu benestar digital  i procuris crear i mantenir una relació saludable i equilibrada amb la tecnologia, i així gaudir de tots els seus avantatges i mantenint-ne el control.  Fer-ho així, t’ajudarà a centrar-te més en les tasques que estàs realitzant, utilitzant el teu temps de manera més productiva i eficaç.

Si bé ens creiem que hem après a fer diferents tasques de manera simultània, està demostrat que pot afectar negativament les nostres capacitats cognitives i d’atenció.

Assignar temps i espai adequats per fer ús de les TIC, pot ajudar-te a millorar la qualitat de les relacions i de les converses fora de la pantalla, al teu voltant. Per això, si de tant en tant, aprens a desconnectar, també podràs connectar-te de manera més conscient.

És recomanable que revisis a la teua activitat digital i el temps que hi dediques. Pregunta’t com et sents, tant quan l’utilitzes com quan no, que t’aporta i que et pren i si t’aplana el camí per assolir els teus objectius.

També pots gestionar i reduir el número les notificacions que reps al mòbil i fer ús del mode No molesteu que s’encarrega de silenciar i ocultar totes les notificacions per no interrompre’t ni captar la teua atenció.

Evitar tenir a mà les aplicacions que et fan perdre més temps i treu-les de la pantalla d’inici del mòbil, reservant aquest espai per les que són més importants. Ja ho diuen! Ojos que no ven…

Els sistemes Android com IOS compten amb funcions poden ajudar-te a mesurar els hàbits digitals i estimar el temps que passes en línia.  Si no, a la botiga d’aplicacions, hi trobaràs apps com Siempo getsiempo.com, Space findyourphonelifebalance.com i RescueTime rescuetime.com que tenen aquesta missió.

Canviar els hàbits i les conductes suposa temps i esforç. De mica en mica! Ja veuràs com a mesura que ho vagis posant en pràctica, aniran millorant la teva salut física i psicològica, les teves relacions interpersonals i també el teu rendiment.

Si t’interessa aquesta qüestió, et proposo completar la lectura amb la Càpsula TIC 80 bit.ly/capsulaTIC80 i la 20 bit.ly/capsulaTIC20

Ànims i sobretot, cuida’t! Espero retrobar-te a la quinzena que ve i a capsulestic.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

one + twenty =

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.