Skip to content
Inici » Càpsula 111. Alegria: És Festa Major!

Càpsula 111. Alegria: És Festa Major!

Doncs això. Alegria i festa, que ja toca! Si el PROCICAT no fa un gir dramàtic d’última hora, aquest any sí!

L’any passat vam fer un exercici creatiu i resilient per mantenir viva la Festa Major traslladant-la a les xarxes, al perfil d’Instagram @fmtarrega, però segur que et mors de ganes de tornar als carrers i gaudir de les activitats programades.

La càpsula d’avui va dedicada a totes les persones que han mantingut encesa la flama de la cultura popular, malgrat les restriccions. Per això, avui faig recull de projectes digitals en favor de la cultura popular a casa nostra.

Com a mostra del potent ecosistema local et proposo visitar les llocs web de l’Associació Cultural Guixanet guixanet.cat i de la Fal·lera Gegantera falera.tarregae.org que custodien bona part del patrimoni folklòric targarí.

AnimadeDansa.com El folklorista Frederic Gaude Viñas ha dut a terme una immensa tasca de recerca que ha desembocat en la creació d’aquest inventari amb vora dues mil danses, balls i coreografies catalanes, tant les que han desaparegut com les que segueixin ballant-se, enriquit amb la informació feta arribar per una xarxa de col·laboradores.

PortalSardanista.cat és el lloc de referència sobre la dansa més bella que es fa i es desfà. Dels continguts que pots trobar-hi, destaco l’enciclopèdia d’autors, intèrprets, cobles i composicions i el directori d’enllaços web sobre tot allò relacionat amb el món sardanista.

La imatgeria festiva gaudeix d’una bona presència a les xarxes. Bestiari.cat indexa el bestiari festiu i popular de Catalunya i desenvolupa el projecte de digitalització de les figures en 3D.  GegantCat.com és un espai col·laboratiu ideat per Daniel Porta Ramos que recull més de 600 fitxes de gegants, gegantons i gegantets dels Països Catalans i un mapa geganter.

Redifonent la cultura a través de la xarxa

Tornaveu.cat és un mitjà digital que dona veu a les diferents mostres de la cultura popular, la dinamització sociocultural i l’associacionisme cultural dels Països Catalans.

VirusPopular.cat és una proposta transmèdia ideada per Amadeu Carbó amb vídeoconverses amb protagonistes confinats que treballen d’una manera entusiasta per la cultura d’aquest país. Com bé diuen: “contra el coronavirus bona cara”

FesTaFesta.cat és un programa de Ràdio 4,  que des de fa més de trenta anys difon el dia a dia de la cultura popular, a través de les ones ien format de podcast, a la xarxa.

Per cloure aquesta càpsula vull animar-te a adherir-te al manifest de la #LaCulturaPopularÉsNecessària Bona Festa Major i fins a la quinzena que ve. capsulestic.cat

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

20 + two =

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.