Skip to content
Inici » Càpsula 113, És la nostra terra!

Càpsula 113, És la nostra terra!

Em sorprenc cantant la tornada d’aquest himne compost per Pete Seeger i que va arribar a casa nostra amb les veus de Xesco Boix i de la Trinca. Malgrat els anys, considero que la cançó ha preservat l’essència emocional i de lluita, d’aquells dies. Consignes que en dia com el d’avui, a les portes del Dia Mundial del Medi Ambient worldenvironmentday.global, guanyen sentit i força.  Per això avui em proposo fer aplec d’algunes aplicacions web i mòbils que desvetllen la consciència ecològica i promouen l’educació ambiental.

Air Quality iqair.com és una app web i mòbil que proporciona informació sobre els principals elements que causen pol·lució en l’aire. A més, ofereix pronòstics de la qualitat i dels nivells de PM2.5, PM10, ozó, diòxid de nitrogen, diòxid de sofre i monòxid de carboni, d’arreu del món.

Amb Klima klima.com pots calcular la petjada de carboni, descobrir consells ecològics i idees inspiradores personalitzades i participar en  projectes climàtics verificats, per una vida lliure de carboni.

Sens dubte, salvar el planeta és el repte més gran que encara la humanitat. Algunes apps com Go Green ChallengeEarth Hero: Climate Change o Metas sostenibles – Conviértete en Zero Waste et conviden a fer els primers passos cap a aquest objectiu, a través del planteig de challenges, tasques i bones pràctiques per reduir l’impacte mediambiental.

El lloc Save The Secret savethesecret.com calcula quants arbres caldria plantar per compensar l’emissió de CO2 durant les últimes dècades. Si aquestes dades et remouen i vols posar-te en acció per reduir la teua petjada ecològica, pots fer-ho a través d’iniciatives Plant My Forest plantmyforest.com o MyForest myforest.earth s’adrecen tant a empreses i particulars, volen promoure accions de micromecenatge per a l’apadrinament de nous boscos.

Amb altres apps com Forest forestapp.cc podràs contribuir-hi sense haver-te de rascar la butxaca: dona valor a la teua productivitat i la desconnexió digitals, i utilitza el temps que passes sense tocar el mòbil per fer créixer un bosc virtual. Pots invertir les monedes que aconseguides en superar els diferents reptes que et planteja en la reforestació del planeta, a través del projecte Trees for the Future.

Així mateix, pots utilitzar el cercador Ecosia.org mantingut per una empresa social alemanya que dona la totalitat dels seus beneficis a organitzacions conservacionistes sense ànim de lucre. Per ara, ja porten més de 121 milions d’arbres plantats!

L’app Too Good To Go toogoodtogo.es promou el consum ètic i ecoresponsable i lluita contra el malbaratament alimentari. Anima a restaurants, pastisseries, supermercats, a oferir els seus excedents diaris. Les usuàries registrades poden reservar i recollir paquets sorpresa d’aliments, amb un valor entre 2 i 5 euros, dels establiments adherits a la iniciativa. A Tàrrega, alguns ja s’hi han afegit. Enhorabona!

Abans de tancar la càpsula, hi encabeixo EcoRating ecoratingdevices.com que presenta el nou sistema d’avaluació de la sostenibilitat al llarg de la vida dels dispositius mòbils, des de la fabricació fins a la seua eliminació. Així, si t’has de comprar un mòbil nou, també podràs considerar els criteris de la durabilitat, l’eficiència climàtica, la reparabilitat i la reciclabilitat.

I recorda …tot això és nostre de veritat. Bona quinzena! capsulestic.cat

1 thought on “Càpsula 113, És la nostra terra!”

  1. Pingback: Càpsula 114. Quilòmetre Zero – #CàpsulesTIC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

1 × 2 =

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.