Skip to content
Cervell amb connexions de colors.
Inici » Càpsula 126. Passatemps (II)

Càpsula 126. Passatemps (II)

  • by

De les cent vint-i-cinc càpsules TIC que porto publicades a Nova Tàrrega la que ha tingut més èxit de lectors digitals és la que dedicava als passatemps capsulestic.cat/0046.

Per això, i aprofitant que avui se celebra el Dia Mundial de la Lògica, reprenc la llista de jocs virtuals que poden ajudar-nos a exercitar la ment.

Totes les propostes recollides són gratuïtes i sense publicitat, poden utilitzar-se des del navegador i sense necessitat de registre. Encara que si ho fas, podràs registrar la teua participació, fer un seguiment de les puntuacions i l’historial de joc.

Paquets

A internet, disposem de moltes col·leccions de jocs per divertir-te mentre potencies les teves capacitats mentals. En una sola pàgina podràs trobar agrupades activitats de lògica, càlcul, reacció, memòria i percepció. També hi ha el component afegit de competir amb la resta d’usuàries participant. Seràs capaç de batre un nou rècord?

CiPlayer ciplayer.com (En castellà) Col·lecció d’onze jocs d’entrenament mental, cadascun dels quals té 99 nivells de dificultat que hauràs de superar en menys de 99 segons.

Human Benchmark humanbenchmark.com (En anglès) Vuit eines creades per mesurar els reflexos i la capacitat de reacció. Estàs per sobre la mitjana de 273 mil·lisegons? Comprova-ho amb aquests addictius minijocs que combinen la memòria seqüencial, visual, numèrica i verbal.

Lletres

Paraulògic vilaweb.cat/paraulogic (En català) Aquest joc lingüístic creat per Rodamots ha causat furor durant les festes nadalenques. Per si encara no el coneixes (ets extraterrestre?) té com a objectiu trobar tants mots catalans com sigui possible, partint de les cinc lletres que s’ofereixen en cada partida diària.

Verbàlia facebook.com/verbaliajocs (En català) En aquesta pàgina de Facebook, Màrius Serra cada dia planteja un nou vídeorepte verbívor. Diverteix-te posant a prova la teua habilitat lingüística. O senzillament, entra i treure el barret davant aquesta mostra de creativitat i sentit de l’humor d’aquest àngel de la guarda de la nostra llengua.

Word Search 365 wordsearch365.com/es (En castellà. També aplicació per a IOS i Android) Sopes de lletres temàtiques, per donar i per vendre i amb tres modalitats de joc diferents: Clásico permet escollir la temàtica i el nivell de dificultat; Diario fomenta l’entrenament a través d’un nou repte diari misteriós. I finalment, Campaña proposa una aventura que va augmentant de dificultat, a mesura que es va avançant en cada nivell.

Xifres

Quento quento.com (En anglès | També aplicació per a IOS i Android) Joc de matemàtiques que promou la millora de la capacitat de càlcul mental. En les diferents rondes de joc ràpid opera amb els diferents números per obtenir el resultat sol·licitat. 

Kakuro kakuroconquest.com (En anglès) és una variant del sudoku en què cal omplir les caselles buides amb números de l’1 al 9, tenint en compte que cada fila o columna ha de sumar el número que indica a l’esquerra o la part superior. Tampoc no es pot repetir un mateix número en una suma, ni en vertical ni en horitzontal. Aquest web planteja reptes diaris, a més de taulells amb diferents nivells de dificultat.

KenKen kenkenpuzzle.com (Freemium i en anglès) és una altra variant del joc. En aquest cas, no es pot repetir cap número en files o columnes i les regions marcades de formes diverses han d’estar ocupades per números que formin la xifra exacta mitjançant les operacions indicades: suma, resta, multiplicació o divisió. A més a més de reptes diaris, en aquest web permet crear taulells a mida, segons grandària, dificultat i operacions incloses.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

2 × 2 =

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.