Skip to content
Inici » Càpsula 29. Llistes i més llistes…

Càpsula 29. Llistes i més llistes…

Coincidint amb el desfici de fer i presentar llistes (unitàries, transversals, d’esquerres, de país,…) que s’ha instal·lat a casa nostra i de cara al 21D, m’he deixat endur per la fa·lera d’enumerar les coses, que s’ha escampat per tot arreu, també a la xarxa de xarxes.

Et llenço una pregunta: navegant per internet, quantes publicacions recordes haver llegit durant la darrera setmana, amb un títol semblant a 10 raons per a…, 15 eines per a…, 25 consells per a… o rànquing de…?

Sense donar-nos-en compte els listicles (en anglès, llista d’articles; en castellà, listículos) ho han envaït tot! Són una estratègia de màrqueting digital basada en ordenar visualment la informació de manera senzilla, ràpida i eficaç. Això fa que destaquin per sobre la resta del mar de continguts disponibles a la xarxa, capten la nostra atenció des del primer moment, contribueixen a la seua viralització, ens ofereix una orientació sobre la llargària de l’article en qüestió i la durada estimada que caldrà dedicar a la seua lectura. Encara que cal ser prudent, mesurar-se i aprofundir en altres fonts d’informació per assentar els nostres coneixements i no quedar-se en una intel·ligència superficial.

Si ets una malalta de les llistes, millor que saltis al paràgraf següent.
L’empresa nord-americana Ranker ranker.com especialitzada amb continguts digitals ofereix
al seu web més d’un milió de llistes sobre les més variades temàtiques, elaborades a partir de les opinions i aportacions de les seues usuàries. El mateix fa The Idealist theidealist.es que en la seua edició espanyola, compta amb una comunitat a Facebook de més de cent mil persones.

Personalment, he de reconèixer que ja tinc prou feina a provar de mantenir l’ordre del meu univers personal. Tot i que, amb l’ajuda de les TIC em resulta més fàcil i possible. Evernote evernote.com, To-do todo.microsoft.com i Google Keep google.com/keep són algunes aplicacions interessants que també poden ajudar-te a tu a gestionar llistes de coses, recordatoris, esdeveniments, persones per fer la teua vida més senzilla i intentar mantenir la procrastinació a ratlla.

</ol>

I fins a la propera quinzena! Recorda que pots consultar la llista de les 28 càpsules anteriors a capsulesdetic.wordpress.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

16 − 4 =

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.