Skip to content
Inici » Càpsula 31. De campanya

Càpsula 31. De campanya

Ara que ens trobem a l’equador d’aquest nou temps de campanya per l’elecció dels nostres representants al Parlament de Catalunya del proper 21 de desembre parlament2017.cat he decidit que jo també hi entro. Per això, la càpsula d’avui va sobre la política 2.0.

Si la xarxa ha influït en la manera com vivim, ens relacionem o ens organitzem, provocant un nou paradigma social, de la mateixa manera també han transformat la manera de fer política. Els partits les perceben com oportunitat per conèixer millor el comportament i els interessos de la ciutadania, estructurar millor els seus missatges ideològics i augmentar la seua influència en l’opinió pública.

Aquest apropament esdevé en ambdós sentits: qui més qui menys, gràcies a les TIC podem sentir-los més propers, fins a sentir-nos-hi identificats i estimulen la nostra participació, la mobilització i el ciberactivisme des de la base. A l’estat espanyol, hi trobem bones mostres amb el Moviment 15M 15mpedia.org o més recentment, amb la Crida per la Democràcia cridademocracia.org.

A vegades també es pot generar una influència negativa quan la xarxa esdevé l’aparador públic de les incoherències de qui vol representar-nos o els seus incompliments de les seues promeses de campanya.

Si ets una malalta de Twitter, et recomano eina Politwoops gestionada per l’Open State Foundation i que es dedica a rastrejar les piulades que han estat publicades i posteriorment esborrades per les polítiques d’arreu del món. A nivell català les recull el perfil @PolitwoopsCAT També pots cercar-los, filtrar-los i veure’n la estadística a través al web politwoops.com/g/Catalonia Un exercici curiós que posa de manifest la importància de comptar fins a deu abans de expressar-se a les xarxes (i a tot arreu)!

Així mateix, els de Maldita Hemeroteca te’ls pots trobar a Twitter i Facebook @mhemeroteca refrescant la memòria i fent pujar els colors dels qui es contradiuen en les seues declaracions, al cap del temps.

Bona quinzena i molt encert! Ens trobem dijous vinent a peu d’urna! Recorda que pots recuperar les trenta càpsules anteriors a http://capsulesdetic.wordpress.com

P.D. El Parlament de Catalunya disposa d’una completa aplicació mòbil, malgrat que no s’actualitza des del 30 de novembre de 2017 (Vaja, vaja, vaja…)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

ten − four =

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.