Skip to content
Inici » Càpsula 32. «Us anuncio una bona nova»

Càpsula 32. «Us anuncio una bona nova»

Llegint l’Evangeli biblija.net que es proclamarà durant la nit de Nadal, a les esglésies d’arreu del món, em retrobo amb la narració joiosa que fa Lluc de l’anunci del naixement del Nen. Resumint, la cosa va anar més o menys així:

  1. Uns àngels anuncien la bona nova a uns pastors.
  2. Els pastors es posen en camí i són testimonis de l’esdeveniment.
  3. Els pastors ho expliquen a tothom que es troben i aquests es meravellen.

No sé si es massa agosarat afirmar que estem davant d’una de les mostres de viralitat més antigues de la història. El curiós és que 2017 anys més tard, malgrat que s’accepta l’ús general d’aquest terme, encara no disposa d’una entrada als diccionaris. Per això aquesta càpsula de l’especial nadalenc de Nova Tàrrega anirà d’això.

Un contingut viral és aquell que té capacitat de reproduir-se i escampar-se per la xarxa de manera massiva, tal com ho faria un virus. Apel·lant a les emocions del qui ho veu, aconsegueix que ho comparteixi amb els seus contactes, que a la vegada faran el mateix, una vegada i una altra, aconseguint un abast exponencial.

El blog YouTube Trends youtube-trends.blogspot.com.es descobreix els continguts més vistos i n’ofereix rànquings temàtics i al canal YouTube Rewind youtube.com/theyearinreview hi trobaràs els més virals d’enguany.

A Today On The Internet theinternet.wtf pretén agrupar en un sol lloc les imatges, els vídeos i els gifs animats més compartits durant el dia, a la xarxes.

Si t’agrada buscar continguts web de valor pots aventurar-te amb ‘agregador de notícies col·laboratiu Reddit reddit.com/r/spain que destaca aquells enllaços més compartits, votats i marcats  com a preferits pels membres de la seua comunitat. Un objectiu que comparteix amb l’espanyola Menéame meneame.net

Cal que et mantinguis alerta i que siguis prudent. Aquesta pràctica t’exposa a algunes amenaces com els hoaxs i les fake news, informacions falses que s’escampen per arreu amb l’objectiu de crear confusió i la postveritat quan es pretén influir l’opinió pública, des de la mentida o la subjectivitat. Però això, ja és una història que donaria per cent càpsules més. Torno, per acabar.

T’animo a fer ressonar del misteri i la màgia d’aquests dies. Ho pots fer aconseguint que la justícia social, el diàleg, l’esperança, l’alegria siguin tendència per tots els racons de la teua realitat. També a través dels gest que proposen els Escoltes i Guies de Catalunya, contribuint a escampar la Llum de la Pau, que diumenge passat arribava a Catalunya des del Betlem projectes.escoltesiguies.cat/llumdelapau

Ens retrobem l’any vinent! Bon temps de Nadal!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

14 + one =

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.