Skip to content
Inici » Càpsula 34. El final de la pujada

Càpsula 34. El final de la pujada

El servei de consultes lingüístiques Optimot gencat.cat/optimot és generós a l’hora d’oferir alternatives anomenar la cuesta de gener en llengua catalana: vaques magres, patacada, clatellada,… Confiant que hagis sobreviscut a aquest dolorós període et proposo uns consells i unes eines TIC que t’ajudaran en aquest sentit, també durant la resta de l’any.

Estima un pressupost familiar

Contahogar contahogar.com és una eina web que t’ajuda a planificar les despeses a partir del pressupost establert i arribar a finals de mes sense ensurts inesperats.

Compara abans de comprar

Comprar a la xarxa, cada vegada ha esdevingut un fet més quotidià i des dels seus aparadors virtuals se’ns ofereixen milers de productes de tot tipus a cop de clic. Recorda la importància de comparar preus i característiques dels productes que desitges adquirir. Disposes d’un munt d’eines web que t’ajudaran en aquesta tasca.

Entre els generalistes trobem Kelkoo kelkoo.es i Twenga twenga.es. També n’hi ha que estan pensats per donar resposta a necessitats més especifiques com comparar el preu dels productes de la teua cistella de la compra entre diferents súpers, amb Carritus carritus.com o les despeses fixes de l’energia, l’internet i la telefonia, les assegurances… amb KeListo kelisto.es

També val la pena donar un cop d’ull a Ciao ciao.es per llegir les opinions i ressenyes sobre productes i serveis publicades per la seua comunitat d’usuàries que poden ajudar-te a conèixer-ne els detalls i ajudar-te a prendre la decisió de compra.

Controla les petites despeses

Hi ha infinitat d’eines que et poden ajudar en la tasca de gestionar les finances personals del dia a dia. Per exemple, l’aplicació Wally+ (wally.me gratuïta, per a Android i IOS) fins i tot pots escanejar els tiquets de caixa i consultar les despeses organitzades per la ubicació on s’han generat.

Evita els preus trampa

El mes de gener també és temps de promocions i rebaixes. Abans de comprar, esbrina quin era el preu del producte abans d’aquest període i comprova que el descompte que s’indica és real.

Si compres a la botiga d’Amazon, Camelizer es.camelcamelcamel.com t’ajudarà a descobrir les variacions de preus dels últims mesos. Amb Monitorizo monitorizo.es pots crear llistes amb els productes que t’agradaria comprar, establint alertes i avisos per quan es produeixin baixades “reals” de preus.

Consumeix amb responsabilitat

No oblidis que la millor manera d’estalviar, és evitar gastar endebades i comprar seguint criteris sostenibles i col·laboratius. Encara que ens cal fer confiança a aquestes noves oportunitats, ja existeixen molts projectes que treballen en aquest sentit.

Això dóna per molt. Si et sembla, un altre dia ens centrarem en això. Bona quinzena! Recorda que pots rellegir les càpsules anteriors a capsulesdetic.wordpress.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

two × five =

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.