Skip to content
Inici » Càpsula 38. ePassió

Càpsula 38. ePassió

Al llarg del temps i també ara, darrere de motivacions ben diverses, hi ha moltíssimes persones que s’apassionen cada dia i es deixen la pell desinteressadament per contribuir al desenvolupament i a la construcció d’una societat més justa, equitativa i oberta.

La càpsula d’avui va dedicada a totes aquelles persones petites, que des de llocs petits, fan coses petites, per canviar el món (aquesta frase l’he agafat de l’admirat Eduardo Galeano). I concretament, a les que ho fan des de davant d’una pantalla.

El cibervoluntariat és una experiència de voluntariat altament inclusiva. Es realitza a través de la xarxa: això permet ajustar-la a la disponibilitat horària, sense necessitat d’haver-se de desplaçar, facilitant el compromís i el reconeixement de qui la practica.

És una bona opció per activar les pròpies habilitats tecnològiques i socials, posant-les al servei d’un projecte d’una fundació o oenagé. Està emparentat amb el ciberactivisme l’activisme associat a les tecnologies de la comunicació (això dóna per una altra càpsula)

Algunes noves oportunitats per oferir-te

Hazlo Posible hazloposible.org des de l’any 1999, ha canalitzat els talents i l’esforç de milers de persones cap a causes socials que necessiten suport i és una plaça on s’agrupen les ofertes i les demandes del tercer sector. En castellà.

Cibervoluntarios cibervoluntarios.org entitat sense ànim de lucre que promou l’ús i coneixement de les noves tecnologies a travès de persones que de forma desinteressada,  ofereixen assessorament i cursos, xerrades, tallers. En castellà.

UNV onlinevolunteering.org/es és un programa de voluntariat en línia de les Nacions Unides que connecta persones apassionades i qualificades amb organitzacions que treballen per la pau i el desenvolupament sostenible. En castellà.

ICVoluntarios cyber.icvolunteers.org suma els esforços de les participants, orientant-los a implementar programes socials i educatius, especialment a tasques de comunicació i visibilització.  En castellà.

Skills for Change skillsforchange.com és una xarxa social de microvoluntariat, que partint de les habilitats i interessos de les candidates, li ofereix l’oportunitat de treballar col·laborativament en reptes plantejats per ONG d’arreu del món. En anglès.

Donar el primer pas és molt senzill i el teu impacte pot ser positiu i valuós. Perquè no ho intentes? Bona Pasqua i fins a la quinzena que ve! Recorda que pots rellegir les càpsules anterior a capsulesdetic.wordpress.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

1 × two =

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.