Skip to content
Inici » Càpsula 40. El dia D

Càpsula 40. El dia D

Ja feia temps que ho havia marcat al calendari amb una D de color vermell. El 27 d’abril és el Dia Mundial del Disseny Gràfic. Convocat pel Consell Internacional d’Associacions de Disseny Gràfic ico-d.org busca visibilitzar el valor del disseny a l’hora de comunicar qualsevol idea i la seva poderosa capacitat per representar-la i, fins i tot, fer contribuir a fer canviar el món.

Avui en dia, qui més qui menys i amb l’ajuda d’eines TIC, s’atreveix a treure a passejar al petit dissenyador que porta dins: amb una mica d’habilitat i creativitat, pot acabar fent autèntiques obres d’art. Així doncs, felicitats per la part que toca!

El lema d’enguany Els nens també poden!, vol fomentar el disseny per a i amb els infants, puix les noves generacions poden enriquir-lo aposant-hi valors com la innocència i optimisme. Per això des d’aquesta càpsula, vull proposar-te tot un seguit d’aplicacions per acompanyar als més petits de casa en la seua iniciació al disseny gràfic i per estimular la seua imaginació. Malgrat estar adreçades específicament al públic infantil i juvenil, són vàlides per qualsevol que vulgui alliberar el nen que porta dins.

Oh! The magic drawing app (ludocube.fr/game/oh Android, IOS i Web | Compres integrades) és una aplicació minimalista de dibuix. En desplaçar i girar les formes de colors per la pantalla, aquestes prenen vida convertint-se en objectes o éssers animats.

Toontastic 3D (toontastic.withgoogle.com Android, IOS i Chromebooks | Gratuïta) estimula l’escriptura creativa, controlant-ne tot el procés, des del disseny dels personatges i els escenaris, la seua animació i desenvolupament del fil narratiu i finalment, la compartició a les xarxes socials.

Little Big Artist (meikme.com Android i IOS | Gratuïta) es basa l’aprenentatge des de l’acció: pinta obres d’art digitals mentre es descobreix tècniques i recursos utilitzats per pintors famosos.

Zen Studio: Finger Painting (edokiacademy.com Android i IOS | Compres integrades) convida a acolorir dibuixos amb pintura digital per a dits. Incorpora un algoritme que genera música a mesura que llisca el dit per la pantalla.

Animatic by Inkboard (animatic.io Android i IOS | Gratuïta) permet generar una animació, dibuixant-la fotograma a fotograma. En acabat, facilita la seua exportació als formats de gif animal o pel·lícula.

Drawanimal (yatatoy.com/drawnimal IOS | 2,99 €) combina el dibuix “analògic” i el digital, expandint el llenç fora del dispositiu. Associa un animal a cadascuna de les lletres de l’abecedari i proposa dibuixar-los.

Art Of Glow (natenai.com Android i IOS | Gratuïta, 1,09 €) és una divertida aplicació de dibuix amb llums de colors. Malauradament, no es poden guardar les creacions.

Elmer’s Photo Patchwork (elmersapps.com IOS | 2,99 €) utilitza la càmera del dispositiu per capturar originals patrons de colors i pintar els dibuixos de l’elefant Elmer, podent obtenir impressionants collages amb un bonic efecte de patchwork.

Per acabar, ressenyar l’interessant restyling del clàssic Paint (1985) de Windows, ara Paint 3D (Per a Windows 10 | Gratuït) que incorpora una colla d’eines i pinzells nous i les funcions de dissenyar continguts en 2D en perspectives o models en 3D.

Aquestes propostes només són una mostra, de tot l’univers d’eines disponibles. Si en coneixes més o n’utilitzes alguna altra, t’agrairé que me la facis arribar i passarà a engreixar aquesta llista. Comparteix-la a les xarxes amb l’etiqueta #CàpsulesdeTIC o a través del bloc capsulesdetic.wordpress.com. Bona quinzena!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

eight + twenty =

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.