Skip to content
Inici » Càpsula 44. FantàsTIC

Càpsula 44. FantàsTIC

Aprofitant la coincidència temporal entre el moment en què aquesta càpsula surt a la llum i l’inici de la cinquena edició del festival Galacticat galacticat.cat, que converteix la ciutat en la capital del cinema fantàstic i de terror durant tot aquest cap de setmana, et proposo muntar-nos una marató de pel·lícules estrenades en els últims temps i que ens mostren el costat més fosc i terrorífic en les xarxes socials. Si t’atreveixes a veure-les, és clar.

Sobre la viralitat i les transmissions en viu a través d’internet a Framed (Espanya | 2017)  Framed és una xarxa social que permet emetre vídeos en streaming des de qualsevol dispositiu mòbil, sense cap mena de filtre de contingut ni censura. El fet qui comparteixi el vídeo amb el nombre de visualitzacions més elevant obtindrà un important premi, fa que els protagonistes acabin participant-hi. D’aquella manera.

Sobre la sobreexposició i popularitat a internet a Me gusta. Comparte. Sigue (Estats Units | 2017) Un popular youtuber comparteix tot el que li passa a la vida amb els seus fans, a través dels vídeos que grava i compateix. Pel que es veu, hi ha una admiradora que amb això no en té prou.

Sobre els jocs socials en línia a Nerve, un juego sin reglas (Estats Units | 2016)  Versió 2.0 del joc veritat o acció, a través d’una aplicació mòbil en què les usuàries decideixen el rol que volen desenvolupar, entre jugadores i observadores. Les primeres han de completar els reptes que els plantegen les segones, a canvi de diners.

Sobre les sol·licituds d’amistat a les xarxes a Friend Request (Alemanya | 2016) Has rebut mai una petició d’amistat d’un desconegut a Facebook? L’has acceptat? La protagonista d’aquest film descobrirà que aquesta decisió pot tenir unes conseqüències devastadores.

Sobre les tendències i la passió per posar etiquetes a tot arreu a #FollowFriday (Estats Units | 2016) El hastag FF és una estratègia que hom utilitza els divendres per sol·licitar i obtenir nous seguidores a twitter. Encara que no sempre és una bona idea.

Sobre les xarxes socials de contactes a Swipe. Peligro en la red (Estats Units | 2016)  Segur que coneixes algú que a tret profit d’internet per socialitzar-se, fer noves coneixences, lligar,… però darrere d’una relació virtual pot amagar-s’hi moltes sorpreses.

Has passat por? Encara en vols més propostes? Si repesques la Càpsula 33 (Nova Tàrrega número 3702, del 19 de gener d’enguany) pots fer més llarga aquesta llista amb títols de ciència-ficció que exploren les conseqüències i els límits de l’ús de la intel·ligència artificial. Aquesta càpsula junt amb les altres, pots recuperar-les al bloc capsulestic.cat Bona quinzena!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

twenty − 17 =

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.