Skip to content
Inici » Càpsula 45. Quadern d’estiu

Càpsula 45. Quadern d’estiu

Atenció. Avís a la comunitat! En poques hores, milers d’infants, joves i adolescents abandonaran els centres educatius d’arreu del nostre país. No es tracta d’un simulacre com el del pont de l’U de Maig ni el de Setmana Santa: segons sembla, en aquesta ocasió camparan al seu aire durant tot l’estiu, perseguits per pares i mares al límit de l’atac de nervis, recordant-los que el setembre és a tocar i que encara no s’han posat a fer les activitats i les fitxes del quadernet de vacances. Ànims i paciència!

Amb els meus, faig propòsit de seguir la llista de deures estivals proposats per l’educador italià Cesare Cata http://bit.ly/deuresdelestiu, un repte que es va viralitzar fa tres anys, a través de les xarxes.

Espero que no et sembli contradictori, si aprofito la càpsula d’avui per encabir-hi un seguit de recursos TIC que et poden ajudar-te a ajudar-los a repassar els aprenentatges del curs que s’acaba.

La primera proposta, segur que la coneixes: es tracta d’un portal educatiu de la Generalitat de Catalunya, que amb els anys ha esdevingut una referència a casa nostra. Els recursos d’Edu365 edu365.cat (en català) engloben totes les àrees curriculars i abasta un gran rang d’edats: des de l’educació l’infantil fins al batxillerat i els cicles formatius. Resulta molt interessant l’apartat germà de Càpsules que proposa idees per treure tot el suc a les TIC i desenvolupar les seues capacitats, més enllà de l’aprenentatge formal.

Sense marxar massa lluny, pots trobar el repositori elaborat per Cristina Carbonell cristic.com/juegos-educativos/ (en català i castellà) que agrupa més de 500 jocs didàctics en línia per reforçar els continguts curriculars d’infantil i primària. Són gratuïts, no cal registrar-s’hi i no hi ha rastre de publicitat. Què es pot demanar més?

Mundo Primaria mundoprimaria.com (en castellà) és un extens directori d’activitats i jocs educatius en línia i d’altres imprimibles, per a nens i nens de tres a dotze anys.

Vedoque vedoque.com (en castellà i anglès) fa el mateix, amb el col·lectiu dels infants fins als 7 anys. Destacar les activitats per reforçar les habilitats amb el maneig de l’ús del ratolí i el teclat.

Toovari toovari.com (en castellà | freemium) s’adreça als d’entre 8 i 15 anys. Aquesta plataforma va un pas més enllà, barrejant les tecnologies d’aprenentatge i coneixement (TIC) amb les estratègies de gamificació. Així, mesura que van completant correctament les diferents tasques dels àmbits de ciències, matemàtiques i anglès, van obtenint Tovis: punts intercanviables per premis disponibles al catàleg establert pels seus pares, mares, educadors,…

Et confesso certa predilecció pels que ofereix ABCya abcya.com (en anglès) Malgrat la publicitat i estructurar-se segons el sistema educatiu nord-americà, hi trobaràs centenars de jocs originals i que segur que els faran passar una bona estona, a la vegada que els ajuden a fixar coneixements.

Little Smart Planet i Quest Hero littlesmartplanet.com (en castellà i anglès | freemium) són dos planetes de jocs educatius per a dispositius mòbils, que acompanyen el desenvolupament de les diferents assignatures dels alumnes de primària i secundària respectivament.

Smile and Learn smileandlearn.com (en castellà | compres integrades) vindria a ser una mena d’app d’apps, ja que inclou més de 100 activitats educatives diferents pensades per a nens i nenes de 3 a 12 anys.

Completo les propostes d’aquesta píndola amb EduApps.es Un espai col·laboratiu que recull i classifica més de 600 aplicacions educatives mòbils per assignatures i cursos, facilitant la cerca d’aquelles que s’ajustin a la teva realitat.

Bon començament d’estiu i que la travessia et sigui lleu! Si més no, espero que aquestes eines t’ho posin més fàcil. Ens retrobem la quinzena que ve. Recorda que pots repescar les càpsules anteriors a capsulesdetic.wordpress.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

14 − twelve =

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.