Skip to content
Inici » Càpsula 46. Passatemps (I)

Càpsula 46. Passatemps (I)

  • by

Si juguéssim a aquell joc de dir el primer que et passa pel cap quan escoltes una paraula, en sentir «estiu» ho associaria a les estones de quietud, movent-me al ritme de l’ombra, deixant passar les hores, provant de resoldre passatemps i jocs de lògica. I també al pelegrinatge recurrent per les llibreries pallareses amb la missió -cada cop més impossible- de trobar l’últim número del Logic Extra (editorial Zugarto zugarto.com) que ha sortit als quioscs.

Escriure aquesta càpsula, mentre gaudeixo d’un primer tram de vacances en una porta oberta al paradís anomenada Vall de Cardós, m’hi ha fet pensar. Malgrat passar els anys, segueixo fidel a la litúrgia, encara que cada vegada més ho faig a través d’una pantalla. Per això la dedicaré a proposar-te alguns llocs web i aplicacions, pensant que potser a tu també et resultaran d’utilitat.

El tema dóna per molt, d’aquí que el títol enunciï que és la primera d’una sèrie. Per això, avui em centro en tres dels més populars.

Mots encreuats

Crucigrama Exprés crucigramaexpres.cat (En català i castellà | Sense registre i amb publicitat) és un web que ofereix mots encreuats que cal solucionar en línia. També dedica un apartat als més petits, amb taulells més visuals, per iniciar-s’hi. El mateix fa Tarkus tarkus.info (En castellà | Sense registre i amb publicitat) oferint cada setmana un nou crucigrama. Amb el temps, ha esdevingut una referència en el camp dels passatemps en línia i n’hi trobaràs de tota mena. Si vols allunyar-te de les pantalles, des de Mots encreuats per imprimir crucigrama.org pots descarregar-los i resoldre’ls en paper.

A la botiga d’aplicacions, n’hi ha una bona colla. Entre les més ben valorades, Crucigramas gratis lochmann-apps.de (Per a Android i IOS | En castellà | PEGI 3, conté anuncis i compres integrades) sense oblidar els Crucigramas de la Vanguardia crucigramasapp.com (Per a Android i IOS | PEGI 3, conté anuncis i compres integrades) que permet fer els que creen Màrius Serra i Jordi Fortuny, en català i en castellà respectivament, per aquest diari.

Sudokus

Sudokubum sudokubum.com és una aplicació web construïda amb HTML5 i una estètica minimalista. Permet seleccionar entre 5 nivells de dificultat de joc i sense gota de publicitat.

Un parell d’aplicacions mòbils: Sudoku genina.com (Per a Android i IOS | En castellà | PEGI 3, amb publicitat) es manté fidel al joc original i Super Sudoku (Per a Android | En anglès | PEGI 3, amb publicitat) va més enllà i a més a més, planteja diferents reptes de més dificultat)

Si ets més tradicional, a QualitySudokus.com prometen publicar-ne cada dia un de nou, en format pdf descarregable per resoldre’l fora de línia. Si necessites comprovar si l’has fet correctament, pots provar d’escanejar-lo des de la malaguanyada aplicació Google Goggles i et mostrarà la resposta servint-se de la realitat augmentada. Si tens un dispositiu IOS, pots fer-ho amb Magic Sudoku.

Sopes de lletres

En català, Sopesdelletres.cat estimula la creació de sopes gegants per a ser resoltes de manera col·laborativa. Malgrat que no cal registrar-se, si ho fas les teues puntuacions seran visibles al rànquing de paraules trobades. També, pots entrenar-te jugant-hi individualment. En castellà, SopasDeLetras.net és un joc en línia organitzat per la temàtica de les paraules a buscar i el nivell de dificultat.

Per a mòbils existeix una àmplia oferta disponible encara que molt semblants. Per exemple, Word Search Free mobile-coolgames.com (Per a Android | En castellà | PEGI 3 i conté anuncis)

No puc deixar de reconèixer un clàssic de les sopes de lletres per a ordinador. Es tracta de MiCo migacon.com (Per a Windows | En castellà | Gratuïta) que a més permet generar-ne de pròpies i imprimir-les.

Espero que també siguis de les que etiqueta aquestes estones com un #petitgranplaer i que aquestes propostes que t’he presentat enriqueixin aquests moments. Fins a la quinzena que ve. Recorda que pots fullejar les càpsules anteriors a capsulesdetic.wordpress.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

sixteen − ten =

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.