Skip to content
Inici » Càpsula 60. Se’n va al mercat!

Càpsula 60. Se’n va al mercat!

A hores d’ara, ja deus estar saturada amb tantes notícies i anuncis vinculats al Mobile World Congress, que ben aviat omplirà els recintes firals i els carrers de Barcelona. Malgrat això, produeixen un cert un efecte encantador i qui més qui menys, sucumbeix a la curiositat davant les seues propostes, que tenen la capacitat de generar noves necessitats, expectatives i inquietuds, que abasten tots els àmbits públics i privats de les persones.

Aquesta bogeria transcendeix l’esfera tecnològica, produint un gran impacte econòmic de centenars de milions d’euros al territori, arribant-se a convertir en un poderós altaveu per visibilitzar, manifestar, denunciar, explicar-se,… -o per col·lapsar-ho tot- per fer prevaldre els drets i llibertats d’alguns col·lectius.

Per tot això, com una versió renovada de la masovera de la cançó, et proposo repassar l’agenda per no perdre’t cap de les fites TIC d’aquests dies.

#MWC19

mwcbarcelona.com Del 25 al 28 de febrer, a Barcelona. (acreditacions a partir de 799 euros) Què dir que no hagis sentit encara? Resumint-ho molt, es tracta d’un espai on la indústria de la telefonia mòbil marca i ensenya paquet, i sobretot, facilita la trobada entre l’elit -CEOS, propietaris i altres alts càrrecs- amb emprenedores, startupers i expositores. Seria injust, però, no reconèixer totes les innovacions tecnològiques que s’hi presenten i que segur que desembocaran en avenços culturals, socials, educatius, sanitaris,…

No és estrany que a l’ombra d’aquest gran esdeveniment, hagin nascut altres iniciatives que intenten acostar aquestes tecnologies mòbils a la ciutadania, exposant les conseqüències i les oportunitats del seu ús i l’aplicabilitat en el nostre dia a dia.

#4YFN19

4yfn.com Del 25 al 27 de febrer, Barcelona. (acreditacions a partir de 299 euros) Sisena edició d’un esdeveniment que explora, a quatre anys vista, l’evolució de les tecnologies que marcaran el futur, convocant les empreses emergents i les emprenedores del sector mòbil, per tal que hi presentin els seus nous productes i serveis.

#mWeekBcn19

mweek.com Del 14 al 23 de febrer, a Barcelona, Girona, Lleida, Igualada, Reus i Ribera d’Ebre. (Gratuït) Tercera edició d’aquesta setmana llarga dedicada a promoure la reflexió sobre l’impacte de la tecnologia en la nostra societat i la transformació digital de l’ésser humà. Hi ha més de 170 activitats programades entre conferències, experiències i tallers, exposicions, visites guiades i activitats familiars.

#MobileSocialCongress

mobilesocialcongress.cat 26 i 27 de febrer, Barcelona. (Gratuït). Quarta edició d’aquest punt d’encontre i reflexió ciutadana sobre els models de producció i consum TIC vigents. Vol despertar consciències davant les greus vulneracions de drets humans i impactes ambientals i ofereix alternatives centrades en la sobirania tecnològica i les opcions d’electrònica justa. El que vindria a ser la cara oculta del Mobile World Congress, vaja.

#YoMoBCN

mwcyomo.com Del 26 de febrer al 2 de març, a La Farga de L’Hospitalet (Gratuït). The Youth Mobile Festival és un festival de mòbil adreçat a adolescents, famílies i educadores d’arreu de l’estat, amb un munt d’activitats científiques i tecnològiques, amb els objectius de contribuir el desenvolupament de les capacitats STEAM i desvetllar noves vocacions digitals.

#MobileLearningAwards

mschools.mobileworldcapital.com 28 de febrer, a Barcelona. Setena edició d’un concurs que busca reconèixer les experiències educatives innovadores i que integren de les tecnologies digitals, a arreu de Catalunya.

Doncs això. Oh lai, la!, i bona quinzena. Recorda que pots recuperar les seixanta càpsules publicades a Nova Tàrrega al capsulesdetic.wordpressc.com

1 thought on “Càpsula 60. Se’n va al mercat!”

  1. Pingback: Càpsula 100! – #CàpsulesTIC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

12 + eighteen =

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.