Skip to content
Inici » Càpsula 66. Parties

Càpsula 66. Parties

“Puix l’internauta us honora
amb fervor ben demostrat:
Siau-nos mà guiadora
pel xarxam emmetzinat.”

Així comencen els goigs de santa Tecla, aclamada com a patrona dels internautes catalans. Entre els seus favors reconeguts, destaca el fabulós miracle de l’aprovació del domini .cat -l’any 2005- que des de llavors, representa a la nostra comunitat lingüística i cultural a la xarxa fundacio.cat Com no podria ser d’una altra manera, des de fa anys té capella i confraria pròpies a santatecla.org, encara que darrerament la feligresia que la visita ha minvat bastant. Deu ser cosa dels signes del temps i que els nous natius digitals s’han tornat un pèl descreguts? Tampoc hi deu ajudar massa que l’església oficial hagi declarat com a patró d’Internet a sant Isidre de Sevilla, arraconant a la nostrada devoció catalana.

Pocs dies abans que la nostra ciutat renovi la seua devoció a la Mare de Déu de l’Alba i a les Santes Espines i que els veïns sortim al carrer per fer festa gran, em proposo repassar les “festes majors” del món de les TIC.

Lan Party

Esdeveniments que poden durar des d’unes hores fins a diversos dies, i que concentren a centenars de persones que interconnecten els seus ordinadors per tal de jugar, compartir experiències i intercanviar informació, tot creant una xarxa local (LAN). lanpartylist.com

A la pràctica, vindria a ser el paradís de les gamers, permetent-los competir entre ells, sigui en solitari o per equips, i aconseguir guanyar els concursos i tornejos amb els videojocs més populars del moment. Completen el seu programa, amb xerrades tecnològiques i espais multimèdia.

La passió per aquest tipus celebracions també ha arribat a les nostres contrades: TargaLan tarregalanparty.cat o la Mollerussa Lan Party mollerussalanparty.com

Una bifurcació d’aquest tipus d’actes són les Console Parties, adreçades a les consoles de videojocs.

Install Party

Aquestes festes van néixer com una oportunitat per trobar-se i realitzar instal·lacions massives de sistemes operatius GNU/Linux i promoure l’ús del programari lliure entre la ciutadania. Amb el temps han anat evolucionant, convertint-se en espais on compartir experiències i projectes tecnològics, també proposen tallers i tastos TIC amb impressores 3D, drons, dispositius mòbils,…

Recentment, també han aparegut les Install Party d’alternatives ètiques comercjustibancaetica.org que pretén visibilitzar les proposes de comerç just i consum responsable i així promoure la seua implementació a casa nostra.

Restart Party

Propostes obertes al gran públic, on persones voluntàries amb habilitats tècniques ajuden les assistents a aprendre a reparar els seus aparells elèctrics i electrònics espatllats. L’objectiu d’aquestes accions és sensibilitzar a la ciutadania, sobre l’estalvi ecològic i econòmic dels seus aparells tecnològics. Si t’interessa, a restartersbcn.info pots consultar les següents festes programades, així com aprofundir en aquesta filosofia que promou la sostenibilitat i reduir la petjada ecològica.

Només em queda recordar-te que pots recuperar la resta de càpsules anteriors a capsulesdetic.wordpress.com i desitjar-te que gaudeixis d’una gran Festa Major!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

two × 5 =

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.