Skip to content
Inici » Càpsula 68. Que soni la música!

Càpsula 68. Que soni la música!

No sé si és perquè em poso a escriure’t quan just arribo de l’audició de piano de final de curs del meu fill gran (que sigui dit de passada, ho ha fet molt bé, en Pau!) o la coincidència entre la publicació d’aquesta càpsula i la celebració, encara poc globalitzada, del Dia de la Música.

Que, a més a més i a diferència de la majoria d’influències culturals que ens arriben de fora i de lluny, vingui de la nostra veïna de dalt fetedelamusique.culture.gouv.fr, li ha donat punts extres per dedicar-la a proposar-te un recull d’eines i experiments TIC que estimulen la creació i la pràctica musical. Comencem? Música, maestro!

Aprendre Música aprendomusica.com és una col·lecció d’activitats i jocs web en català, castellà i anglès, per aprendre i practicar el llenguatge musical.

Omni femurdesign.com/omni (gratuïta | per a web) és un instrument virtual que ofereix l’oportunitat d’explorar els sons de les més de 40 escales musicals diferents, d’estils i instruments d’arreu del món, creant composicions tot jugant amb els tons, freqüències i afinacions. Finament, si creus que el resultat s’ho mereix, fins i tot, pots exportant-ne el resultat.

Typatone typatone.com (gratuïta | per a web, Android i IOS) és un curiós convertidor de text a to que fa que les frases esdevinguin autèntiques simfonies, fent de l’art d’escriure un acte musical. Amb cada lletra que hom afegeix, s’afegeix un nou to a la composició, podent personalitzar-la amb sis modes d’estat d’ànim. En acabar pots desar el resultat o compartir-lo a través de les xarxes socials.

Incredibox incredibox.com (demo gratuïta | per a web, Android, IOS, Amazon i Windows) és una aplicació que permet la creació d’originals mixos musicals, amb l’ajuda d’uns simpàtics i versàtils beatboxers.

Jam with Chrome jamwithchrome.com (gratuïta | només amb el navegador Google Chrome) permet crear música de forma col·laborativa, amb l’ajuda d’altres usuàries en línia i experimentar amb instruments, acords i ritmes.

Amb Toca Band tocaboca.com/app/toca-band (de pagament | per a IOS) hom pot dirigir una divertida banda, i tot barrejant ritmes i sons, permet crear divertides cançons.

AI Duet experiments.withgoogle.com/ai-duet (gratuïta | per a web) permet fer un duet amb l’ordinador, gràcies a la intel·ligència artificial. En tocar el piano virtual, la màquina respondrà a la melodia, posant a prova el seu aprenentatge automàtic.

Un capítol a part es mereix Chrome Music Lab, que ofereix diverses experiències musicals interactives creades amb tecnologia web de codi obert. Per exemple, Rhythm musiclab.chromeexperiments.com/Rhythm és una eina per iniciar-se en la creació de ritmes i dels patrons sonors o Song Maker musiclab.chromeexperiments.com/Song-Maker permet crear una cançó, afegint notes a una graella, a través del teclat MIDI o cantant les notes amb micròfon.

Meludia meludia.com (requereix registre | prova gratuïta | per a web, Android i IOS) proposa més de 700 jocs i exercicis per contribuir al desenvolupament de la intel·ligència musical i l’entrenament de l’oïda. De manera semblant funciona PDI Música pdimusica.com (subscripció a partir de 4,18 €/mes) que agrupa més de 2000 activitats per aprendre música.

Acabo fent un reconeixement al mestre que ha contribuït de manera clau a què el meu fill estimi més la música. Es diu David Pradas. Bon amic i gran compositor. Al seu web davidpradas.com pots emocionar-te amb les seues creacions que construeixen meravellosos universos sensorials. Tasta’l i ja em diràs el què! Bona quinzena i bona entrada al temps d’estiu. Mentrestant, ens trobem a capsulesdetic.wordpress.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

three × 3 =

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.