Skip to content
Inici » Càpsula 92. Resiliència digital

Càpsula 92. Resiliència digital

Fa uns anys, l’important agent publicista Juan Carlos Ortiz @juancarlosortiz afirmava que «El món digital no existeix. El món digital és el món» No sé què et sembla aquesta frase, ni si hi estàs d’acord o no. El cas és que aquest temps de confinament físic i social ha fet replantejar-nos les nostres maneres de fer i de ser, posant a prova el nostre nivell de resiliència i les competències digitals: el gran repte per aquests nous temps, de represa.

Depenent del nostre nivell d’apoderament digital, malgrat que confitades, hem pogut continuar treballant o estudiant, relacionant-nos amb l’administració, la nostra metgessa de capçalera i les nostres amistats, fent tràmits i compres; entretenir-nos, informant-nos, cuidant-nos,… sense sortir de casa.

La CoVid ha fet evident el millor i el pitjor de nosaltres -individualment i comunitàriament- i ha convertit en inajornable (ara, sí que si!) el desafiament d’encarar d’una vegada per totes i amb certa urgència, la transformació digital de les nostres societats i de la seua ciutadania, procurant superar les noves i les velles bretxes i vulnerabilitats que ara s’han fet més visibles i enfortir l’ecosistema digital per fer front a les futures crisis, siguin de la naturalesa que siguin. Que pel que es diu, acabaran arribant.

Just aquests dies, la Comissió Europea ha publicat el DECI, l’Índex de l’Economia i la Societat Digitals ec.europa.eu/digital-single-market/en/desi que analitza el rendiment digital d’Europa i fa un seguiment dels progressos de la competitivitat digital dels seus estats membres, prenent com a indicadors la connectivitat, el nivell de competència digital, els usos de la xarxa que fan les persones, la integració de les tecnologies digitals a l’activitat empresarial i el desenvolupament dels serveis públics digitals.

Tot i que s’avança, cal anar més lluny, si volem garantir que tothom pugui tenir l’oportunitat d’accedir i fer l’ús de la informació i dels serveis digitals. I això implica enfortir la capacitat personal d’adaptació a aquests nous contextos i de flexibilització en els costums, les metodologies i les maneres de fer.

Des del gòTIC Ajuntament de Tàrrega tarrega.cat/gotic, com fan tants d’altres programes i serveis arreu del territori, ens comprometem a seguir treballant per no deixar-nos a ningú pel camí. Com fins ara, en aquest període incert de represa continuarem donant suport i assessorament a totes aquelles persones amb menys habilitats digitals. Si necessites ajuda, t’esperem!

Bona entrada a l’estiu. Fins a la quinzena que ve. capsulestic.cat

 

Per saber-ne més.

https://www.tdx.cat/bitstream/handle/10803/116373/Tevt1de2.pdf

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

fifteen + twenty =

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.