Skip to content
Inici » Càpsula 93. T’agrada dibuixar?

Càpsula 93. T’agrada dibuixar?

  • by

Després de cent quinze dies de confinament domiciliari, aquesta setmana he pogut tornar físicament a l’enyorada Tàrrega, i retrobant el gust dels hàbits i litúrgies prepandèmics (m’he fet el propòsit de defugir el terme de nova normalitat, que accepta com a propis, malfers socials i personals) Per això, si m’ho permets i sense abaixar la guàrdia, em distancio del tema recurrent de les últimes càpsules per explorar altres universos digitals.

La Càpsula TIC del dia se centra a fer-te proposta d’interessants eines digitals de dibuix, aprofitant que demà (11 de juliol) se celebra el seixantè aniversari d’Etch A Sketch etchasketch.com, un dels jocs més populars de la història, que han servit per entretenir a generacions i generacions, posant a prova les seues (in)capacitats creatives i que hom reconeix com una percussora de les tauletes digitals, encara que originalment no creava dependència a les ratlletes de la WIFi ni als endolls, per carregar-la.

1. Microsoft Paint (gratuïta, per a Windows). Un clàssic i punt d’inici de moltes que hem après a dibuixar amb l’ordinador, i també de grans artistes del pixel art. Mort i ressuscitat, amb el Windows 10, sota la denominació Paint 3D incorpora noves i poderoses eines de dibuix 2D i 3D.

2. MyPaint mypaint.org (gratuïta, per a Windows, Linux i Mac). Una interessant opció, dins del programari lliure, amb una bona col·lecció de pinzells i d’eines de composició i una interfície gràfica adaptable, que oferirà nous límits a la teua creativitat.

3. Krita krita.org (gratuïta, per a Microsoft, Linux, Mac) Una avançada suite de dibuix i d’il·lustració digitals, també de codi obert. La comunitat ja està treballant en una esperada primera versió de prova per a dispositius mòbils.

4. SketchAR sketchar.tech (gratuïta, per a Android, IOS i Microsoft Phone). Aplicació que et guia en l’aprenentatge amb ajuda de la realitat mixta i la intel·ligència artificial. Per començar una creació, només cal que enfoquis la superfície en blanc sobre la que desitges dibuixar i anar seguint les indicacions que es mostren a través de pantalla.

5. Quick, draw! quickdraw.withgoogle.com/?locale=es (gratuïta, per a web). Un divertit experiment de Google que utilitza algoritmes d’aprenentatge automàtic per analitzar el que vas dibuixant i prova d’endevinar-ho.  Actualment, ja és capaç d’endevinar centenars de dibuixos diferents. T’atreveixes a posar-lo a prova?

6. Gartic.io (gratuïta, per a web, IOS i Android). Una altra alternativa més humana, és jugar amb aquesta versió del mític Pictionary. A través d’un sistema per torns, hauràs d’endevinar el que dibuixen els teus contrincants abans que finalitzi el compte enrere. Permet crear partides públiques o privades, amb un màxim de 20 participants.

7. Just a Line experiments.withgoogle.com/justaline (gratuïta, per a web, Android i IOS). Una altra app experimental de Google, que et permetrà fer dibuixos “a l’aire” -dibuixant simultàniament amb una altra persona- amb l’ajuda dels vostres dispositius mòbils i la màgia de la realitat augmentada.

8. Witeboard witeboard.com (gratuïta, per a web). Llenç virtual que permet crear de manera col·laborativa i simultània amb diverses persones.

9. Wallame walla.me (gratuïta, per a IOS i Android). Amb l’ajuda de la realitat augmentada, permet crear dibuixos “sobre” d’una paret, per tal que altres persones puguin descobrir-los.

i 10! Keepy keepy.me (gratuïta, per a IOS i Android). Aplicació que facilita l’emmagatzematge, classificació i compartició dels dibuixos i treballs manuals que van fent els nostres fills -el que vindria a ser l’àlbum de l’escola, però en format digital-, arribant a esdevenir una xarxa social familiar, per compartir l’artista que porten dins.

I no oblidis, que un llapis mai no dibuixa sense una mà. Si més no, ara per ara. Bona quinzena. capsulestic.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

17 − three =

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.