Skip to content
Inici » Càpsula 93. T’agrada dibuixar?

Càpsula 93. T’agrada dibuixar?

  • by

Després de cent quinze dies de confinament domiciliari, aquesta setmana he pogut tornar físicament a l’enyorada Tàrrega, i retrobant el gust dels hàbits i litúrgies prepandèmics (m’he fet el propòsit de defugir el terme de nova normalitat, que accepta com a propis, malfers socials i personals) Per això, si m’ho permets i sense abaixar la guàrdia, em distancio del tema recurrent de les últimes càpsules per explorar altres universos digitals.

La Càpsula TIC del dia se centra a fer-te proposta d’interessants eines digitals de dibuix, aprofitant que demà (11 de juliol) se celebra el seixantè aniversari d’Etch A Sketch etchasketch.com, un dels jocs més populars de la història, que han servit per entretenir a generacions i generacions, posant a prova les seues (in)capacitats creatives i que hom reconeix com una percussora de les tauletes digitals, encara que originalment no creava dependència a les ratlletes de la WIFi ni als endolls, per carregar-la.

1. Microsoft Paint (gratuïta, per a Windows). Un clàssic i punt d’inici de moltes que hem après a dibuixar amb l’ordinador, i també de grans artistes del pixel art. Mort i ressuscitat, amb el Windows 10, sota la denominació Paint 3D incorpora noves i poderoses eines de dibuix 2D i 3D.

2. MyPaint mypaint.org (gratuïta, per a Windows, Linux i Mac). Una interessant opció, dins del programari lliure, amb una bona col·lecció de pinzells i d’eines de composició i una interfície gràfica adaptable, que oferirà nous límits a la teua creativitat.

3. Krita krita.org (gratuïta, per a Microsoft, Linux, Mac) Una avançada suite de dibuix i d’il·lustració digitals, també de codi obert. La comunitat ja està treballant en una esperada primera versió de prova per a dispositius mòbils.

4. SketchAR sketchar.tech (gratuïta, per a Android, IOS i Microsoft Phone). Aplicació que et guia en l’aprenentatge amb ajuda de la realitat mixta i la intel·ligència artificial. Per començar una creació, només cal que enfoquis la superfície en blanc sobre la que desitges dibuixar i anar seguint les indicacions que es mostren a través de pantalla.

5. Quick, draw! quickdraw.withgoogle.com/?locale=es (gratuïta, per a web). Un divertit experiment de Google que utilitza algoritmes d’aprenentatge automàtic per analitzar el que vas dibuixant i prova d’endevinar-ho.  Actualment, ja és capaç d’endevinar centenars de dibuixos diferents. T’atreveixes a posar-lo a prova?

6. Gartic.io (gratuïta, per a web, IOS i Android). Una altra alternativa més humana, és jugar amb aquesta versió del mític Pictionary. A través d’un sistema per torns, hauràs d’endevinar el que dibuixen els teus contrincants abans que finalitzi el compte enrere. Permet crear partides públiques o privades, amb un màxim de 20 participants.

7. Just a Line experiments.withgoogle.com/justaline (gratuïta, per a web, Android i IOS). Una altra app experimental de Google, que et permetrà fer dibuixos “a l’aire” -dibuixant simultàniament amb una altra persona- amb l’ajuda dels vostres dispositius mòbils i la màgia de la realitat augmentada.

8. Witeboard witeboard.com (gratuïta, per a web). Llenç virtual que permet crear de manera col·laborativa i simultània amb diverses persones.

9. Wallame walla.me (gratuïta, per a IOS i Android). Amb l’ajuda de la realitat augmentada, permet crear dibuixos “sobre” d’una paret, per tal que altres persones puguin descobrir-los.

i 10! Keepy keepy.me (gratuïta, per a IOS i Android). Aplicació que facilita l’emmagatzematge, classificació i compartició dels dibuixos i treballs manuals que van fent els nostres fills -el que vindria a ser l’àlbum de l’escola, però en format digital-, arribant a esdevenir una xarxa social familiar, per compartir l’artista que porten dins.

I no oblidis, que un llapis mai no dibuixa sense una mà. Si més no, ara per ara. Bona quinzena. capsulestic.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

1 × 3 =

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.