Skip to content
Inici » Càpsula 98. Sempre acompanyats

Càpsula 98. Sempre acompanyats

  • by

Formo part del grup de persones que va rebre l’impacte del Tàrrega, truca a la porta, amb sorpresa i curiositat. Aprofito per felicitat a les creadores de l’acció, per la seua capacitat d’enganxament i de generar expectativa social, entre la ciutadania.

Si en altres ocasions, hem saltat per sobre d’altres escletxes digitals existents, com la de la ruralitat o la de gènere o la cultural, la càpsula TIC d’avui vol tractar sobre aquesta escletxa digital, que fa més gran la situació d’aïllament i soledat de la gent gran.

I és que encara que et pugui resultar estany, hi ha moltes persones al nostre entorn que encara no coneixen o són incapaces de manejar les TIC de manera autònoma i hàbil o estan poc disposades a utilitzar-les o senzillament no tenen accés als dispositius o a internet.

Segons l’INE ine.es/prensa/tich_2019.pdf l’any passat encara hi havia més d’un 35% de les persones de més de seixanta-cinc anys, que no havia usat internet durant els tres últims mesos. I amb les majors de setanta-cinc, s’incrementava fins al 75%.

Des del gòTIC Ajuntament de Tàrrega, com en tants altres programes i projectes, malgrat les limitacions d’aquests temps, promovem l’educació permanent al llarg de tota la vida, intentant oferir un aprenentatge pràctic, significatiu i útil d’aquestes tecnologies.

Aprofito aquestes pàgines per llençar un repte a qui em llegeixi. Estaries disposada a oferir-te per realitzar un acompanyament digital a persones del teu entorn, sense coneixements sobre les TIC, o amb uns coneixements molt bàsics, ajudant-los a desenvolupar-se en el seu l’ús?

No sé, d’entrada em venen al cap, algunes aplicacions que podries explicar-los….

Començant per les eines de missatgeria instantània com WhapApp (whatsapp.com | IOS, Android, Windows i MacOS | gratuïta) o de videoconferència, com ara Jitsi Meet (meet.jit.si | IOS, Android i Web, gratuïta)

Pillboxie (medisafe.com | per a IOS i Android | gratuïta) permet establir recordatoris de la presa de medicaments i en fer-ho, ho notifica als familiars (o contactes) designats.

Safe365 (safe365.com | per a IOS i Android | gratuïta) permet establir d’un sistema de protectors i protegits, en què les cuidadores poden rastrejar a les persones grans a càrrec seu, a través del localitzador GPS. Incorpora un botó del pànic per comunicar una situació d’emergència. Funciona d’una manera semblant que la freemium Life360 life360.com

Swiftkey (microsoft.com/es-es/swiftkey Per a Android i IOS | gratuïta) és el popular teclat virtual desenvolupat per Microsoft, que permet ajustar la mida de les tecles, facilitant l’escriptura de les persones poc destres o amb dificultats visuals.

Daylio (daylio.net | per a IOS i Android | gratuïta, amb anuncis i compres integrades) facilita el monitoratge de l’estat d’ànim. De la mateixa manera que la “nostra” app web GestioEmocional.cat

Peak (peak.net | per a IOS i Android | gratuïta, amb compres integrades) una poderosa app per entrenar i enfortir les habilitats cognitives, a través de jocs.

Tot és començar! A partir d’aquí, podries anar explorant els seus interessos i necessitats, i plegats procuraríem oferir-li respostes TIC concretes, afavorint la seua integració i participació.

T’animes a trucar a la porta? Si és així i necessites ajuda, estaré encantat de donar-te un cop de mà! Bona quinzena! capsulesTIC.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

two × two =

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.