Skip to content
Inici » Càpsula 24. He venido a hablar de mi libro…

Càpsula 24. He venido a hablar de mi libro…

Qui m’havia de dir que algun dia faria meves les paraules d’en Francisco Umbral https://youtu.be/-1cTIUc7cJc per presentar una càpsula a Nova Tàrrega. Després de 23 càpsules, amb l’excusa de la coincidència amb el Dia Internacional de l’Alfabetització, aprofito per parlaré “de lo meu”. Això si, sense l’acritud i les males maneres d’en Paco.

Com ve diu la Unesco, l’alfabetització és un procés complex i continu, i no es limita a saber llegir i escriure, sinó que hom sigui capaç de comunicar-se i desenvolupar-se en una societat que canvia constantment. La irrupció de les TIC i els nous llenguatges multimèdia, suposa una profunda transformació en la manera de fer les coses, en la majoria d’àmbits de la vida.

Sobre l’alfabetització digital

Així mateix, l’alfabetització digital pretén conferir autonomia i apoderar les persones de manera que possibilitin el seu desenvolupament dins de la societat de la informació, en que les tecnologies de la informació es fan presents en tots els àmbits.

El repte per als educadors va més enllà d’ensenyar a utilitzar la tecnologia i busca promoure la participació activa i crítica de les persones usuàries, el  desenvolupament de les capacitats i competències digitals (coneixement i habilitat en l’ús d’eines i serveis) i informacionals (localització, organització, comprensió, avaluació i anàlisi de la informació) i l’ús positiu (segur, assenyat, controlat, sostenible, adient, pertinent, pedagògic) de les tecnologies de la informació i la comunicació.

Una oportunitat KM0

La formació, el desenvolupament de punts d’accés a la tecnologia i d’espais comunitaris de generació i intercanvi de coneixement, són les estratègies que incentiven la democratització de les oportunitats d’accés i ús de la tecnologia.

En aquest sentit, des de fa més de setze anys, el gòTIC Ajuntament de Tàrrega [gotic.tarregae.org] treballa per minimitzar l’escletxa digital en el context de la ciutat de Tàrrega i la comarca de l’Urgell.

Precisament, el proper dijous, 14 de setembre a les 7 de la tarda, a la planta baixa del Centre d’Entitats, presentem les activitats que hi hem programat per als mesos de tardor. Si encara no t’has atrevit a donar el pas cap a les TIC o vols fiançar el camí recorregut, et convido a participar-hi!

Gràcies pacient lectora per tolerar aquesta petita mirada al melic. Bona quinzena! Recorda que pots recuperar les càpsules anteriors a capsulesdetic.wordpress.com

Per saber-ne més.

Competències bàsiques TIC per a la formació de persones adultes
Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya
http://www.xtec.cat/fadults/competic/materials/

Xarxa Òmnia
http://xarxaomnia.gencat.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

six + sixteen =

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.